En speciell kristall djur figur – Handgjorda från Bohemian Crystal

Expert Författare Peter Crump

Köp en kristall djur figur från området där kristall och blåser glas började börja. Tjeckiska och Slovakiska republikerna har varit involverade i att tillverka kristallfigurer i mer än 500 år. Små verkstäder hantverkare i stockholm städer och byar var de inställningar där den första kristalldjursfiguren kom från i katt- och drakdesigner. Idag är delfinen också populär som en kristall djur figur.

Konsten att blåsa glas för att göra en kristall djur figur har inte förändrats på något väsentligt sätt genom århundradena. Processen börjar med den hantverkare som gör det smälta glaset i en ugn och sedan blåser det i olika former, såsom en kristall drak figur eller en kristallkatt figur. En trämögel används också för att forma glaset. Efter att hantverkaren inspekterar kristalldelfinen och finner att den är perfekt låter han det svalna i 48 timmar.

Efter att kristalldjurets figur har svalnat för den specifika tiden, lägger hantverkaren de specifika detaljer som han vill se i kristallen. Många av kristallkattfigurerna eller de andra djuren lämnas släta, men det kan finnas detaljer och former som behöver läggas till figuren, till exempel ögon. Denna process är hur Böhmen kristallfigurer görs och basta hantverkare stockholm noteras för deras uppmärksamhet på detaljer och perfektion i de bitar de producerar.

Även om en Bohemian kristall djur figur är dyr, är det väl värt pengarna som du betalar för det. Detta är ett verkligt basta hantverkare stockholm som du definitivt vill lägga till i din samling. Att ha en av dessa figurer, som en kristallkattfigur eller en kristalldolfinfigur, bär i ditt curioskåp med det århundraden av historia. Du kan titta på det och veta att det arbete som gick in i skapandet är något från det förflutna som fortfarande används i nuet, trots tekniken som har utvecklats.

När du har en kristall djur figur skapad i Böhmen glas, kan du betrakta dig själv royalty. Detta var den föredragna kristallen av kungliga familjer över hela Europa under 1700-talet och 1800-talet. Idag finns det en stark efterfrågan på kristall djur figurer från Tjeckien i Japan, Kanada, Brasilien och många andra delar av världen. Kvaliteten på dagens kristallfigurer är lika hög som för hundratals år sedan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *