Hur lägger man till en fläskbunke i köket

Igår täckte jag min tidslinje för att få köket backsplash täckt i tunnelbana kakel. Kakel som fortfarande utstrålar alla dessa underbara “jävla, jag ser bra” vibbar över den.

Och som lovat, här är de fullständiga DIY-detaljerna jag lärde mig, verktyg som jag använde, och några praktiska tips för att utföra en egen tunnelbana-backplatta. Jag har fastnat några affiliate länkar här, bara om du vill bokmärke och köpa dem online. Rättvis varning: Detta är ett långt inlägg. Så fortsätt och spring till badrummet, och kom tillbaka (och medan du är på den, ta lite kaffe). Om du har korsade ben när du är färdig att läsa, kan du inte säga att jag inte gav dig en chans.

HUR DU SKÄR EN TILLBEHANDLINGSBASJON ÖVER DRYWALL

Förblandad thinset: Jag köpte den större hinken som var tillgänglig från hyllan från Home Depot och ärligt talat att jag hade köpt vägen för mycket. Nej. Jag kommer nog att behöva köpa en annan behållare av denna storlek innan jag är klar med den tredje och sista väggen. Jag valde det över kakelmatta (vilket är typiskt som industriellt dubbelsidigt tejp … och dyrt) främst för att jag ville ha möjlighet att vifta runt kakel om det fanns ett problem (jag gjorde vad jag kunde för att ens ut ur väggarna, Men det här är fortfarande ett gammalt hus). Tips: proffs kommer att berätta för dig över hela världen att det här inte är riktigt thinset, det är bara slipat mastik. Endera är fortfarande bra för ett kök bakplatta, men “äkta” tinsättmortel förmodligen kommer bara i torr form att du sedan blandar med vatten. Thinset vs Mastic gör en stor skillnad om du plattar ett vått område som ett badrum dusch, så var noga med att du köper rätt saker för rätt projekt. Som sagt, när proffsen postar på forum om vissa ämnen som detta, går de lite överbord enligt min åsikt om hur mycket de inte gillar pre-mix saker. Men det fungerade bra för mig för ett kök bakplatta och jag brukar använda den igen till tvättstugan.

4-i-1-flislimspridare: Jag trodde att jag skulle sluta använda detta för bara hörn och svårtillgängliga områden i backplattan, och använd den vanliga haklacken (den du behöver beror på storleken på Din kakel – hittade via Bower Power), men nej. Jag använde bara den här spriddaren hela tiden. Och det är bara $ 2 när trowel är vanligtvis $ 7-10 (och ännu billigare online!). Så trots att det var en minimal mängd av en finansiell skillnad, tog jag fortfarande den andra troweln tillbaka när jag insåg att jag inte skulle använda den (det motsvarar en halv låda med tunnelbana, trots allt!).
Spacers: plattorna var självavstånd (mer om det lite senare), men jag köpte några 1/8 “kilar för att passa mellan disken och kakel. De var bra för att se till att min första raden var fin och jämn (så att jag kunde få upp till 1/8 “breda avstånd, men smalnade i ena änden bara om jag var tvungen att gå smalare i vissa fläckar … lyckligtvis var det inte Verkligen en nödvändighet och använde 1/8 “bredden hela tiden).

Gummihallen: för kakel som inte spelar bra med andra.
Nivå: Eftersom ingen gillar kakel som ser ut som ett dåligt inflytande.

Plastförpackning: Eftersom min valnöt slaktblocksplattform är oljad och vaxad, gjorde det inte en bra yta för att klämma fast tejpen för att skydda klister från att släppa och hålla sig fast (och det här är ett rörigt projekt, så du behöver Skydd av något slag, även om du inte är rädd för att behöva skrapa något från en vaxad yta som jag). Så jag vinge det med bara ett lak plastplast när du installerade första raden och använde sedan målarbandet för att fästa plastplattan i första raden av kakel efter att den hade satt (för att bättre hålla plasten skyddande hela ytan & wouldn Skakar av misstag medan jag arbetade).

Pappershanddukar: (fuktig) för rengöring.
Kakel såg (inte avbildad, men du kan se mig använda den under min kakel): Jag började och avslutade projektet innan jag lyckades hitta min kakel. Jag slutade inte behöver dem eftersom jag enkelt kunde göra de skärningar jag ville ha med en kakel såg bara.

Putty kniv / skrapa: Jag älskar den här saken av så många skäl. Den har den perfekta knivspetsen och formen för att komma under saker (som fastnat kakel som måste omarbetas eller skrapa bort tinset som har blivit för torrt), den perfekta bredden att skrapa mellan kakel och ett bra grepp. Bara bra gjort.

Liten nytta kniv: Jag köpte dessa i förpackningar om 3 och använder dem hela tiden. Perfekt för att skrapa tinsetet mellan två plattor som är väldigt nära varandra utan att oavsiktligt flytta dem. Och öppna lådor. Och klippa tapeter längs skåp. Och allt annat i mitt hus som jag behöver avstängt stash små knivar för.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *