Hur man byter ut en plattflatta

Eftersom dessa reparerades porslinsplattor var de lite annorlunda än din genomsnittliga keramiska plattor (åtminstone från min erfarenhet). Jag har borrat hål i vanlig keramikplatta i tvättstugan, men min befintliga arsenal misslyckades när det gällde dessa porslin (jag plockade dem faktiskt ut eftersom de är kända för att vara solida och slitstarka!), Så det bästa alternativet Var att bara hammar och chip bort till det tills det var ute. Jag oroade mig för att försöka snyta i någonting kan skada kantarna på de omgivande kakelarna, och eventuella kontakter som de hade haft med ett kraftverktyg misslyckades också (slipning vid kakelskivan var högre och skarpare än vad jag kunde stå, även med örat skydd).

Ta bort grout (om det behövs) och grab en hammare.

Injekteringen hade ännu inte slutförts, så jag behövde inte först ta bort någonting (om du försöker byta ut en trasig kakel i ett befintligt golv måste du ta bort förstoftet först). Så, jag började precis slå in plattan i en enda plats med mitt klöverhammares ansikte.

Genom att koncentrera sig på en plats med flera hammarslagor sprickade den första delen. Jag flyttade sedan hammaren några inches bort och hamrade igen. När en plats bröt flyttade jag några inches igen. Tricket var att koncentrera hammaren på en enda plats innan du gick vidare till nästa avsnitt – hoppning från en plats till en annan gjorde inget annat än att imponera mig så långt som badrumsgolvets framtida potential för att inte visa slitage.

BÄTTRE ÄR OCH ÖGONSKYDD.

Det var inte snabbt, men det var inte tufft att göra. Var noga med att bära öronproppar och ögonskydd – lite bitar kommer att flyga. Efter att jag fick nog av kakan brutit ihop, skopade jag den i papperskorgen med en dammpanna och arbetade på nästa sektion tills hela kakan togs bort.

REMOVE CURED TILE ADHESIVE.

Tro mig, jag hoppades jag skulle hoppa över den här delen. Jag skar en ny kakel för att redogöra för toalettflänsen (kom ihåg: runt, inte på toppen – inte ens lite!) Och gjorde en torr passform för att se om jag också behövde ta bort det gamla klisteret under. Men jag kunde redan berätta att den ökade höjden från det torkade limet plus att sätta ner nytt klistermärke plus att den nya plattan definitivt skulle leda till att den nya plattan inte sitter i nivå med de andra, vilket skulle vara en verklig smärta när det kom dags att Injekteringsbruk (och löser inte riktigt den icke-gungande toaletten som jag försökte undvika genom att ta bort den). Så var det bästa att ta bort det extra lagret av torkat lim.

Först försökte jag skrapa den med den lilla pry bar som jag hade och en av min spackelknivar. Det fick en anständig mängd, men jag behövde fortfarande ta bort mer.

Badrumsgolv med torkad kakel limSave

För en gång hade jag dock lycka till min sida. I stället för att använda en tunn uppsättning som du skulle i ett vått område, skulle det klister som jag använde för porslinsgolvet vara sårbart för vattenexponering (det här är helt bra så länge det inte är ett duschgolv eller ett ångrum). Så, allt jag behövde är att hälla lite vatten på limet, låt det sitta lite (det kommer att piska upp först och sedan absorbera så småningom i limet) och börja sedan skrapa.

Skrapning av vått kakelklister från borttagna kakel

Jag har ett kraftigt 6-i-1-verktyg som jag använder för att måla, men eftersom det har en fin avsmalnande kant, kom det till nytta (ingenting mot en anständig puttkniv, men det fick verkligen inte jobbet). Ett litet armbågsfett, och de flesta av stötarna och åsarna från det torkade limet var antingen helt borttagna eller utjämnade tillräckligt för att möjliggöra utrymme för den nya plattan.

SKICKA OCH INSTALLERA DEN NYA TULLEN.

Om kakeln är nära ett område som behöver klippas, markera och skära din kakel på en våt tegelsåg per vanligt. Sedan jag också installerade den nya duschplattan och fogade den den här veckan var det lätt att bara inkludera den här plattan med de övriga objekten jag arbetade med. Smör tillbaka kakan och använd distanshållare som matchar den befintliga bredden på de andra injekteringsrören i kakan (jag föredrar dessa).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *