KÖK DETALJER: FAUCETEN

Jag har använt köket i en något funktionell stat en stund nu, så jag trodde det kan vara en bra möjlighet att äntligen dela med sig av några detaljer. Det är alltid knepigt att granska något som du just installerat och är nöjd med, men det som verkligen betyder (åtminstone) när jag läser recensioner online är tidpunkten; Nu att du har ägt en produkt i ett år, två år etc., skulle du fortfarande göra samma val? Så, för idag, låt oss få en närbild på en av mina favoritplatser i huset: diskbänken och köksvattenkranen.

Köket kan ha tagit ett tag att komma ihop, men tack vare min farbrors hjälp tillbaka 2013 kunde jag få slaktblockräknaren, sjunken och ny kran installerad på några dagar. Kranen jag valde var i taget tillbaka när jag arbetade med Pfister på en slumpmässig bloggkampanj (jag använde sina produkter tidigare för gästbadet och gillade dem verkligen), och de hade en ny finish som de ville prova. Så, slutade jag att hitta en handtagsversion som jag älskade, och de skickade den över till mig: Pasadena Single-Handle Pull-down-kran i skifferfinish.

Pfister Pasadena kran i skifferfärg

Huvudfunktionen om “slate” -färgen i sig är att det är snällt om rostfritt och satin nickel hade en bebis. Det är speciellt utformat för att inte visa vattenfläckar eller fingeravtryck, vilket jag inte ens kan berätta för dig hur trevligt det är att ha (speciellt för att i jämförelse är sinken rostfritt och regelbundet visar vattenfläckar, även om jag fortfarande är Mycket nöjd med det valet, mellan det och att hålla vattenfläckar utanför slaktblocket, jag har redan tillräckligt med underhåll för att ta hand om). Jag har inte många problem med att blanda metaller, så det faktum att jag har denna finish blandad med satin nickel hårdvara och en rostfri diskbänk går obemärkt av mig dagligen.

Pfister Pasadena kran i Skiffer Finish närbild

Kranens ände har en dold neddragning, som automatiskt suger tillbaka in i kranen när du släpper men gör det inte så snabbt att röret piskar tillbaka på plats (vilket jag egentligen gillar, eftersom det stänker mycket Skulle innebära vattenfläckar på träräknaren). Det har också en tryckknapp längs baksidan för att möjliggöra en svagare spruta om det behövs.

Pfister kranar dra ner funktioner

Du kanske har märkt (men kanske bara för att jag pekar på det, men handtaget är installerat på kranens framsida istället för på sidan. Det var en bra, olikmodig problemlösning som vi gjorde under installationen. Mellan hålplaceringen för både kranen och montering av den nya, större diskbänken skulle handtaget ha stött upp mot bakplattan och förhindrade mig från att ha ett fullständigt temperaturintervall. Den snabbaste och enklaste lösningen var att vrida basen på kranen till Sidan och placera handtaget rätt längs framsidan – och hittills har de enda personer som någonsin kommit med kommentarer om det trodde att det faktiskt var ganska coolt, som om det hade blivit så utformat på ett visst sätt!

 

Jag måste fortfarande göra ett par mindre saker runt diskbänken, till exempel återförslutning längs räknebaksidan, fylla i några spikhål, och eventuellt försegla läppen på undermonterad sjunka med en mer tät försegling snarare Än att använda den oljeblandning jag använder för resten av slaktbänkens bänkskiva. Några har frågat om vatten runt diskbänken och hur bivax / mineralolja och allt har fungerat, och mitt allmänna svar är att det är vad jag förväntade mig. Jag skulle inte kalla det problemfri eftersom jag måste torka ner det om sakerna stänker, men i allmänhet är det inte så mycket av huvudvärk som människor har antagit. Visst finns det några vattenfläckar som kommer att dyka upp om jag inte fångar saker omedelbart, men de försvinner också igen så snart jag behandlar området med mer olja. Du kan få alla detaljer om hur jag behandlade diskarna här, om du är nyfiken! Och om du någonsin velat se en kort house tour av hur allt såg ut som det blev installerat, kan du också se den här videon.

Det har varit ett par år nu, utan läckage, inga problem och mycket lite tanke. Vilken när det gäller saker som en kran du använder varje dag, inte ha det på listan över saker som jag behöver tänka på är en ganska fin detalj.

Kök makeover

Vill du ha mer information om mitt kökstillverkning? Kolla in höjdpunkterna på min hemsida här. Du kan också bläddra tillbaka till mina Dueling DIY-inlägg i köket och helt enkelt bläddra igenom allt jag någonsin har skrivit om kök genom att kolla arkiven här (om du har den typen av tid!). Har du tacklat ditt kök renovering än? Vad ser du mest fram emot att förändras?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *