KÖK DETALJER: SINK

Jag har blivit ombedd flera gånger nyligen vad mitt favoritprojekt är hittills och händerna ner, det är fortfarande köket (hittills). Jag älskar särskilt området runt köksfönstret: den randiga fönsterhanteringen, tröjan för mina succulenter (en av de få fläckarna i huset som får en god mängd morgonsol), den nya kranen och min ultra djupa undermonterade rostfria sjunka.

Jag har redan täckt alla detaljer om kranen i ett tidigare inlägg här, men jag lovade också vid den tiden att slutligen dela detaljerna om diskbänken och svara på några vanliga frågor som kommer på min väg. Så jag är tillbaka idag för att ge dig lite mer detaljer om det och hur jag behåller de omgivande bänkskivorna. Nu när jag har använt det här sinken i några år har jag gått igenom ett försök och fel och funnit vad som fungerar (och trots att det här inlägget inte sponsras, finns det några affiliate länkar här som hjälper till att stödja detta Webbplats om du skulle köpa produkter av mina rekommendationer, magisk internet stil … för mer information kan du fånga detaljer på min information sida).

 

Diskbänken: det är fantastiskt. Men i bilden nedan är den också smutsig (jag gjorde det med vilseledande, bara håll i en sekund).

Full genomgång av djupt rostfritt stål diskbänk från National Builders SupplySave

Jag hade ett slag upp gamla dubbla diskbänken innan, men en av de saker jag älskade om den här var att det var ett enda bassäng och djupt. Det gavs mig för flera år sedan av ett lokalt företag som heter National Builders Supply, nu mer känt som Supply.com (de är baserade i Austell, GA, där jag växte upp).

Den här exakta modellen är gjord av Houzer (liknande mindre version här), och min favoritdel måste vara avloppsspåren i botten (av vilken anledning som helst, de ser bara mer exklusiva ut mig). Jag gillar också de krökta hörnen, även om jag ska erkänna att jag var i panik när det höll i hålet i bänkskivan, fungerade inte lika bra som jag förväntade mig:

Diskbänken är undermonterad till slaktblockräknarna, som kan innebära två huvudproblem: vatten sprutar upp och lämnar fläckar på läpparnas omgivande läpp och rostfläckar i diskbänken (du kan se en i bassängen nedan till höger sida). Men hej, eftersom den här bloggen handlar om lärdomar i DIY, ville jag dela allt om hur jag har kommit runt dessa två problem och håller diskbänken så otrevlig.

Så polerar du rostfläckar och märken från ett rostfritt stål

Som du kan se från närbildsbilden nedan, är det de vattenfläckar jag pratade om. Vanligtvis är jag ganska bra om att torka av sinken om något stänker ut, men jag är inte heller den mest flitiga med att olja ner disken regelbundet (jag gör det bara några månader, tbh). Som en följd bildar strajda vattenfläckar på disken runt läpparna i diskbänken ganska enkelt. Från dag till dag är det inte riktigt allt som störande, för att du inte kan se det om du inte kommer närmare.

Vattenfläck närbild på slaktbänk bänkskiva med undermount sinkSave

Och när jag har våta händer eller vattnar växterna längs vindrutan, ibland kan en vattendroppe eller två få träet att visa några fläckar längs tvättställets baksida. Det är normalt för slaktblock att visa lite “karaktär” under några års användning, men det här är inte precis vad jag hade i åtanke! Lyckligtvis finns det två produkter som löser dessa problem för mig varje gång.

Vatten fläckar och färgning på slaktbänk bänkskiva med undermount sinkSave

HUR RENGÖRER MIN MIN STÅLFRITT STÅLSINK

Det säger säkert att när det gäller rengöring, vill jag hellre bokstavligen dra stenar först. Så jag gör allt för att hitta en produkt som gör så mycket som möjligt för så liten ansträngning som möjligt.

Lösningen som så småningom fungerade för mig är Bar Keepers Friend, som nu kommer i en bekväm sprayflaska.

Hur jag använder barbehållarevän för att göra min rostfria diskbänk

Jag sprutar bara på skummet och låt det sitta i några minuter, använd sedan ett litet armbågsfett för att ta bort rostmärken, rester, vattenmärken, gammal veggiefett och allt annat som faller i diskbänken (som löjliga blad som föll av En av växterna, till exempel). Det polerar snabbt till en fin glans, och sedan kan jag fortsätta göra saker … som att inte rengöra diskbänken. Slutet av berättelsen.

Bar Keepers Friend jobbar verkligen snabbt för att komma ut märkenSave

HUR RENGÖRAR OCH FLYDER VATTENPOTER PÅ BUTCHER BLOCK

Jag gillar att hålla den giftfri när jag är på saker som kan komma i kontakt med mat, så jag föredrar att använda sjuende generationsprodukter för att rengöra räknarna. Jag använder både deras desinficeringsmedel (och torkdukar) och trärenare (som jag också använder för att rengöra matsalen och andra områden).

För vattenfläckar använder jag samma exakta olje- och vaxbehandling som jag har använt sedan jag först installerade diskarna: Howard Butcher Block Conditioner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *