KÖK DETALJER: VINDAD LEDGE

Jag tycker ofta att när det gäller renovering, är de stora grejerna – som att kakel på ett kök bakplatta – över hela nätet. Men vad händer om du stöter på ett unikt problem som inte omfattas av standardtutorials?

För det mesta inser du inte ens att ditt ärende är unikt förrän du slår dab i mitten av ett projekt … och då är du plötsligt medveten om att du förmodligen gör allt fel, och då oroar du dig Att hela projektet kommer att se ut som om du inte ens försökte göra det ser professionellt ut (vilket givetvis inte är sant … men jag är mycket bekant med “DIY tvivel”). Du fastnar enkelt, frusen i obeslutsamhet (eller tvingas skjuta framåt utan information som skulle ha gjort sakerna bättre). Vilket leder till att antingen förhalning och kakel fortfarande sitter i en låda, eller en snabb lösning som du stirrar på i flera veckor i slutet och undrar “vad händer”. Och ingen är nöjd med det.

Så, om det finns några där ute som är förvirrade om några av dessa till synes “mindre” detaljer, tyckte jag att det kanske var bättre att ta några skott som var specifika för hur kakeln nära fönsterkanten gick ner. Jag kan inte säga att hur jag gjorde det var verkligen det sätt som det skulle bli gjort. Men det ser mycket bättre ut än om jag inte hade tänkt igenom saker.

Till att börja med hade jag läst handledning (som den här från Pretty Handy Girl, utmärkt handledning btw), och de flesta rekommenderade att helt enkelt skära små bitar ur formen för att släppa plattan under. Verkar enkelt nog, och för nästan alla sidor i mitt köksfönster, skulle den metoden fungera bra eftersom gjutningen var tjockare än plattan. Endast i motsats till fönstren i handledningarna som jag skulle läsa, hade min en bit trim under ledgen också. Och efter att ha hållit kakel bredvid detta stycke insåg jag att kakelens djup faktiskt skulle vara lika tjock eller tjockare än gjutningen. Så att klippa under trimmen var inte ens möjligt. Och om jag inte tog bort den så skulle min kakel bli som om den äter gjutningen runt fönstret. Vilket, för ett kök, antar jag att det kan tyckas lämpligt (i det att sakerna ätas i ett kök). Men jag ska vidarebefordra den där.

Så, jag tog bort formningen innan jag började kakelarbetet (detta var innan du klämde på gipset och priming också).

Sedan som jag kaklade runt diskbänken och fönstret, såg jag till att jag kaklade precis nog under det område där gjutningen skulle gå tillbaka till väggen (jag ville inte kakel hela vägen upp till kanten eftersom jag skulle behöva åter -attach formningen på något sätt, och ta en spikpistol till något så hårt som kakel är inte exakt lätt eller potentiellt skadafri).

Eftersom jag visste att det mesta av detta område skulle täckas med gjutningen kunde jag använda brutna / reservdelar i hörnen där några av det skulle exponeras (men inte den övre / flisade delen självklart).

Efter att ha latt plattorna bota, var det dags att fixa om gjutningen (jag kunde ha väntat att fästa den efter injekteringen, men jag gick bara fram och sätter den redan tillbaka). Men jag hade fortfarande en fråga om djup. Om jag hade försökt att klibba på gjutningen utan något bakom det, skulle mittpartiet troligen buga inåt på gipset, vilket skulle se konstigt ut och fortfarande få mitt i fönstret att se ut som att det sjunker in i kakel. Så hittade jag ett par träskalar (som just råkade vara exakt så tjocka som kakel bredst) och fastnade dem på väggen med ett lite caulk lim (inte mycket, eftersom naglarna i stort sett skulle göra resten) .

Därefter trimmade jag av den gamla kåpan för att se till att det inte fanns något klingat mellan gjutningen och undersidan av kanten (för att få saker att passa så snyggt som möjligt).

Sedan hängde jag gjutningen upp och använde tejp i båda ändar för att se till att den hölls på plats exakt i mitten av kanten (formningen var kortare och vinklade något i båda ändarna, så jag behövde se till att den centrerades) .

… och skjut några efterföljande naglar längs formstycket (genom den tjocka delen av träet) för att säkra den tillbaka till väggen. Jag sköt också ett par korta efterföljande naglar vinklade uppåt, vilket också säkrade stycket till skarven (kortare naglar hindrade nageln från att koka genom ytan).

Caulk är nästa och fyller på några återstående hål (jag hade fortfarande inte patched de ursprungliga hålen från när jag prästde det utanför fönstret).

Jag kommer att grouting plattan när den sista väggen är helkaklat (avslutar bara några saker ikväll!). Kan inte vänta tills allt är klart. (Och psst – snuskig färgfärg!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *