RÄDDET MASTER BATH MAKEOVER har tagit så lång tid

Jag vet. Det var längesedan. Jag var uppriktigt tvungen att slå upp mig själv. Och det svåra svaret? 2013. Jag hade precis avslutat gästbadet reno och bestämde mig genom en entusiastisk uppmuntran från min pappa att han och jag skulle börja omedelbart på befälhavaren. För att ha den skiten som fortfarande är helt funktionell ut ur mitt hus är ju det som gör att jag får saker att göra, eller hur?

Jo, det hände att jag också arbetade på mitt kök och mitt matsal vid den tiden. Åh, och min trappa också. Mitt hus var en jätte blob av kaos. Men vi gjorde det ändå. Jag lärde mig nya, äckliga saker om mitt hus (jag vill ändå göra en “What the FRASS?” -t-skjortan någon gång) och antog det på mindre än ett års tid (högst veta hur jag kan dra saker Ut!), Skulle mitt mästarbad sättas ihop igen.

Gamla mästare badrum vanitySave

Som det visade sig skulle badet vara oavslutat under mycket längre tid än det. Jag har använt nästan (men inte riktigt heller) -finished guest bathroom någonsin sedan. Men varför, exakt? Har jag bara blivit lat? Hatar jag duscha? Eller är det något annat?

Tja, jag kan försäkra dig, lat är inte hur jag skulle försvara denna DIY-saga – jag har jobbat mycket. av. andra. Skit. sedan. sedan.

gräva-up-trädrötter-med-backhoeSave

Det korta svaret på varför det inte är klart kommer till ett enkelt momentum: det här badrummet ville inte bli gjort. Den har blivit fylld av goda avsikter och mycket dålig juju. Genom ett missöde eller annat har jag haft fel start efter felstart. Och i slutändan var jag tvungen att lära mig att övervinna hinder i min egen tid.

Det var faktum att jag redan började arbeta med för många projekt – mycket att bli distraherad av när jag inte verkligen känner mig som att göra kakelarbete (och lita på mig, du måste vara på humör för att göra kakelarbete ).
Det var när jag trodde att ett rör sprängde och översvämmade rummet. Det visade sig vara bara en läckande ventil, men jag kände mig ganska besegrad från stressen och jag ignorerade badrummet en gång till.

Och slutligen var det kakelgolvinstallationen. År 2015 bestämde jag mig för att det var tillräckligt på en punkt och trodde att det skulle vara ett bra sätt att hoppa på framsteg med att anställa lite hjälp utanför. Tyvärr slutar det vara en av de större motgångarna. Jag var tveksam i början men var fortfarande väldigt upphetsad när jag anställde jobbet och när jag lämnade hem för att tillåta arbetet att bli gjort utan min svängning (pappa övervakad i min frånvaro). Jag var glad över att komma hem och se kakel istället för ingenting på golvet. Till sist!

Master bad kakel jobb 2015Save

Men när jag tog närmare och närmare efter att det var gjort och prepped för att börja grouting, insåg jag att det hade varit mycket felkommunikation och jobbet var inte upp till min smak. Womp, womp.

Jag sa till killen jag bryr mig inte om han använde en 1/16 “grout line eller 1/8” grout line. Han avslutade med båda istället för att plocka en, utan mycket stor skillnad (det var inte som alla horisontella linjer med en tjocklek och vertikala linjer med en annan, vissa skulle avsmalna, vissa skulle bara vara tunna eller tjockare osv.).

Olika kakel bredder mästare bathSave

Jag sa till honom att han inte skulle oroa sig för att städa upp skoporna och svamparna och spacklarna efter att han var klar (jag var hemma strax efter att han hade lagt in arbetet, så jag skulle ha tid att hämta alla saker). Men vad jag inte förväntade mig att hitta var extra globs of thinset över hela rummet (eftersom det här var rättat porslinskakel, vi var tvungna att använda en påse och blanda den istället för att bara köpa en hink av mastik). Det var på badkaret, klämde upp mellan plattorna, etc.

Tinset på tubSave

Många av plattorna var inte i nivå med varandra, vilket också skulle vara ett problem när grout gick in. Teglarna skulle passera vad som kallas ett kvartprov, vilket innebär att du kan köra ett kvarts på ytan utan att få fastna på Läpp av en annan kakel. Som du kan se var min upp till 1/8 “skillnad i höjd mellan några av hörnen. Min gissning är att det hade gått några steg på plattorna efter att de gick in, vilket skulle blanda några av dem och klämma den underliggande tinseten ut mellan injektionslinjen (i allmänhet vill du undvika att gå på nylagda plattor eftersom din kroppsvikt Kommer att ångra ditt utjämningsarbete!).

Rörig thinset och kakel höjdskillnadSave

Och slutligen klippdes kakel runt toalettflänsen inte så att de passade bra, så en del av kakeln vilade på toppen istället för runt toaletten. Kakan själv var för svår att försöka rätta med ett keramiskt blad (det finns några verktyg som har vissa blad som kan klippa genom kakel, men det var inte den här typen av kakel). Jag kunde pry flera bitar upp framgångsrikt och klippa nya innan det härdades, men den andra plattan på framsidan av flänsen var redan härdad. Detta skulle inte vara bara ett estetiskt problem som injekteringslinjen; Om jag inte åtgärda det var det en stor chans att toaletten inte skulle sitta platt på plattan eller så småningom skulle jag läcka ut. Och ingen vill sitta på en gungande, läckande toalett!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *